ONZE CLUB

KARATE VOOR IEDEREEN

Sinds de oprichting in 2004 staat onze club open voor iedereen van 7 tot … die de wereld van karate wil ontdekken. Naast het traditionele karate-do, waar vooral zelfverdediging centraal staat, leggen wij ook de nadruk op de totale vorming van lichaam en geest.

Bij Shito Kai Gent ben je in goede handen want naast de sensei (hoofdtrainer) hebben ook alle sempai (clubtrainers) heel wat jaren karate-ervaring en zijn ze allemaal zwarte banden. Onze Bloso-diploma’s zorgen voor een extra kwaliteitsgarantie.

De trainers bij Shito Kai Gent blijven zich daarnaast voortdurend bijscholen en gaan hiervoor zelfs naar Japan, de bakermat van karate-do.

Leraars Shito Kai Gent

YUDANSHA

Shito Kai Gent telt meer dan 10 zwarte banden. De hoofdtrainer heeft de 5e dan graad.
Dan graad examens worden steeds afgelegd voor een officiële graden commissie.

Shito-ryu logo en ontstaan van Shito Kai Gent

ONTSTAAN

Men schat dat karate een van de oudste krijgskunsten is en ontstond in de 6e eeuw. Elke meester bouwt verder op de leer van diens meester en zo bestaan er vandaag heel veel vertakkingen binnen karate-do (letterlijk: de weg van de lege hand).

Dojo kun karate-do

DOJO KUN

De 'dojo kun' zijn de regels van de dojo (letterlijk: de plaats van de weg). Vandaag passen deze  perfect in de thema’s van het Ethisch Verantwoord Sporten die in 2010 werden opgesteld door de Vlaamse overheid.

Shito Kai Gent accessoires voor leden

ACCESSOIRES

Over karate-do kan je in de handel veel boeken vinden, de club verkoopt een selectie van  shito-ryu boeken die best aansluiten bij onze school.
Daarnaast kan je via de club je karate-gi en andere accessoires bestellen.

SFEERVOLLE CLUB

Naast het vele trainen organiseert de club tal van activiteiten voor groot en klein.
We werken samen met alle clubs van Shito Kai België, dit zorgt voor een breed technisch draagvlak. Tenslotte zijn er de competities en trainingen van de Vlaamse Karate Federatie.
Kortom, in onze club beleef je een boeiend sportief jaar!SECRETARIAAT
Beelbroekhof 15
9040 St.-Amandsberg (Gent)

CONTACT
Email: info@shito-kai-gent.be
Tel.: +32 486 58 79 04